Álmatlanság - Az orvos segít?

 2011.10.15. 12:59

Álmatlanság - Az orvos segít?



Egyetértünk, hogy a nők legyenek egyenjogúak a férfiakkal. Ha a jogi rendszert nézzük, már egyenlőek is, de valamin nem változtathatunk.

És az a genetika.

Lássuk be: a nők több mindentől szenvednek fizikailag a férfiaknál.

A hölgyek havi ciklusa szerint váltakozva bizony az éjjel jelentkező álmatlanság jelensége is elő-elő bújuk minden egyes hónapban.

Ám a nőneműk álmatlan időszakai sajnos sokszor nem csak a havi ciklusok periódusaiban jelentkeznek.

Ugye, Te is tapasztaltad már ezt?

Képzeld el, hogy többen szenvednek az akár több hétig, tartósan jelentkező álmatlanság betegségétől.

Téged gyötört már valaha alvászavar?

Volt olyan, amikor nem tudtál aludni, pedig elakartál?

Esett már meg Veled olyan, amikor már nem segített sem a kényelmes fekhely, sem párunk melegséget adó közelsége?

Sajnos vannak esetek, amikor már nem segít még a V alakú párna sem. Tehetjük a térdünk felé, elhelyezkedhetünk az ágyon bárhogyan, valójában a lelkünkben tomboló viharokat kell valahogyan végképp megszüntetni.

Az adatok ugyanis azt mutatják: leginkább lelki okai vannak, hogy annyian szenvednek az álmatlanság kórjától.

Mert ez bizony már betegség.

Aki nem tud éjjelente egy jóízűt aludni, annak a belső működései sem tudnak regenerálódni, az idegrendszere, s így a memóriája pedig csak terhelődik és terhelődik.

Nem csoda hát, hogy annyian fordulnak az orvoshoz, legyen az pszichológus vagy ideggyógyász egyaránt.

A doktor természetesen próbál tanácsot adni.

De még neki is nehéz elmagyaráznia a páciensének, hogy ő felírhat ugyan valami orvosságot, ami ideig-óráig talán hat is, de mindenki a biztos életvitel reményében megy a rendelőbe, nem pedig azért, hogy valami egy ideig hasson.


A rögös út mindig nehezebb.

A biztos életvitelt mindenki csak maga teremtheti meg.

A megoldás minden ember számára adott. S a megfelelő utat általában mindenki érzi is, csak nehéz lelassulni ebben a folyton mozgó és változó forgatagban, amelyben élünk.

A nőket kiemelve, akikkel kapcsolatban már elmondtuk, hogy fizikailag több biológiai hatás éri szervezetüket a férfiakénál, náluk egyértelmű, hogy a család gondoskodása mellett még külön a munkahelyi megfelelési kényszer hatása alatt is állnak, így, ha nem tudnak mihamarabb megoldást találni álmatlanságukra, egy idő után feladni kényszerülnek a harcot, és ott már valóban csak az orvos segíthet.

Érdekes megfigyelnünk, hogy amennyire a Magyar vélekedésben leginkább az terjed, hogy legutoljára a kórházba menne be segítségkérésre, mégis az egészségügy az, amire mindig túlontúl nagy a kereslet.

Észrevetted, hogy a kórházak váróterme mindig telve van?

Már-már elbírni sem képes azt a betegszámot, amennyi beteg érkezik a rendelésekre.

Napjainkra az is mindenki számára egyértelművé vált, hogy a világ fejlődő és fejlett társadalmai így vagy úgy, de az életmódipari ágazatokra épülnek.

Vagyis igyekeznek a világ „tőkeurai” egy olyan atmoszférát megteremteni, amelybe a legkisebb gyermek is úgy születik, hogy már 10 évesen fogyasztója legyen olyan terméknek, amelyre valójában nincsen szüksége, mégis akaratlagosan vagy akarat nélkül a végén mégis rákényszerül a fogyasztásra.



Tudom, hogy boldog akarsz lenni, de lássuk be, ehhez a megfelelő életmód elengedhetetlen.

Megszabadulhatsz a stressztől, vagy azoktól az undorító keserű bogyóktól, amivel az orvosok akarnak, minden este lefekvés előtt megtömni.

Ha alvási nehézségekkel küzdesz, most megtalálhatod erre a megoldást. Újra vidáman fogsz majd felkelni, mint egykor kisgyermekkorodban és alig várod majd, hogy boldog mosollyal tudd köszönteni reggelt.
 

Annak érdekében, hogy megszüntesd az álmatlanság kellemetlenségeit KATTINTS IDE.
 

Címkék: alvás alvászavar álmatlanság altatók

süti beállítások módosítása