Miért jön létre az álmatlanság?

Már megint beesett a szemed, kusza a hajad és valahogy nem akar jól indulni a mai napod?

Pedig sajnos tudod kell, hogy a krónikus álmatlanság már-már népbetegségnek számít Magyarországon.

Az emberek többség görcsöl élete dolgai felett, csak éppen rendszert nem visz bele, éppen ezért a helytelen életmódból fakadó kiegyensúlyozatlanság okán nem jönnek a munkahelyi és magánéleti sikerek.

Márpedig, ha tested biológiai ciklusa nem működik rendszeresen, akkor már sejtheted, mi is áll a táskás szemed hátterében.

Pihennie ugyanis muszáj a szervezetnek. Nem is akárhogyan.

A mély alvási ciklust minden éjjel el kell, hogy érd.

Mégis az a számadat fut ki minden hónapban a patikákból, hogy a különböző álmatlanság elleni pirulák a leginkább kelendő készítmények közé tartoznak.

Vagyis: az emberek mindennapjaik megélésében leginkább az alapoknál tévednek, hogy pont a legalapvetőbb dolgokra nem figyelnek oda.

Ha pedig az álmatlanság már krónikusan jelentkezik, tehát több hétig rendszertelenül alszanak, ráadásul még a rosszból is keveset, végső kétségbeesésükben az orvost keresik fel, nem pedig a saját életvitelük helytelen szokásain igyekeznek változtatni.

Ha ugyanis rendszert viszel az életébe, és meghatározod, hogy igen, most megpróbálsz, este 11 óráig elaludni, akkor a szervezeted egy idő után garantálni fogja, hogy mindez sikerülni is fog.

Másnapra annyira fel fog minden testrészed töltekezni az éjjeli mély alvás ciklus alatt, hogy a memóriád frissebb lesz, mint valaha.

Ha van elhatározás benned, vannak eszközök, amelyekkel segíteni tudjuk hogy az este 11 órai elalvás biztos legyen.

Igyál például lefekvés előtt meleg tejet. Tudod, Édesanyád is ezzel táplált még kisgyermekkorodban szunyókálás előtt.

A tej megnyugtat, lecsendesít, nem úgy, mint a koffein, ami az idegrendszer, a szív működését inkább serkenti, mint pihenteti.

Nem szabad az alkohol csapdájába sem esni. Hiába bódít el látszólag az alkohol és aluszékonyságot vált ki, valójában éppen az alvási folyamat minősége és folyamatossága ellen irányul.

A rendszeresség mellett legalább ennyire hasznos lehet, ha a nappali időszakodat megpróbálod minél aktívabban eltölteni.

Sok szituáció fog elkövetkezni a következő napjaidban, amikor választás elé kerülsz, hogy lépcsőzöl-e vagy inkább beszállsz a kényelmes liftbe.

Az is döntést fog kívánni a részedről, ha a szünetben inkább dohányzol a munkatársaiddal vagy pedig sétálsz egy nagyot az udvaron.

A legmeglepőbb talán az lehet, ha észreveszed, hogy nem is olyan messze lakásodtól, pont van egy szuper edzőterem, ahol sok-sok aerobik-óra közül tudsz választani.

Meglásd, amit először csupán ugra-bugrának vélsz, az egy idő után nagyon jól le képes fárasztani, ami után éjjel akkorát fogsz aludni, hogy még az álommanók sem tudnak a közeledbe férkőzni, olyan hamar el fogsz pilledni.

Rengeteg fajta tipp és tanács létezik, amelyeket már sokan kipróbáltak, és minden bizonnyal a Te életedben is gyökeres változást képes okozni, a nyugodt alvás terén.

Ismét békésen szunyókálhatsz ameddig csak kedved tartja, és beesett szemek nélkül, ragyogó mosollyal fogsz tudni majd felkelni.

 

Annak érdekében, hogy végérvényesen megszűnjön az álmatlanság az életedben KATTINTS IDE.

 

Címkék: alvás alvászavar álmatlanság altató ellen

süti beállítások módosítása