2011.10.20. 16:47

Álmatlanság elleni módszerek

 

Sokan kimondják: ők bizony kifejezetten szeretnek aludni. Ezeknek az embereknek fekhelyük szinte szentéllyé van nyilvántartva otthonukban. Ők szeretik, ha friss elalvás előtt a levegő szobájukban. Azt is szeretik, ha aznap már minden dolgukat letették és csak saját pihenésükre fókuszálnak. Csak sajnos ezek azok az emberek, akik kevesen vannak társadalmunkban. Ha valaki ki is mondja, hogy ő igenis szeret aludni, és az az egyik legfontosabb számára, hogy a napi 8 órás alvásigényét minden nap teljesítse, arra vagy azt mondjuk, hogy alig van valami dolga az életben, vagy egyszerűen csak irigyek vagyunk rá.

 

Általánosságban elmondható, hogy a társadalmunkban élő emberek előszeretettel mondanak rosszat a magyar mentalitásról, holott általában ők sem tesznek semmit az ellen, amit éppen ócsárolnak. Észrevetted ezt Te is? Ebből is látszik, hogy beszélni könnyű, ám cselekedni annál inkább megy nehezebben.

 

Ezt azért volt fontos tisztáznunk, hogy előbújjanak azok az emberek is, akik igenis békés lelkivilággal rendelkeznek és megadják testüknek az egyik alapszükségletet, az alvást. Ők utat tudnak mutatni azoknak, akik minden éjjel az elalvásért küzdenek. Te mely kategóriába tartozol? A játszva vagy nehézkesen elalvók közé?

 

Mert az például tényszerűen kimutatott adat, hogy a magyar lakosság közel harmada álmatlanságban szenved, amelyek közül pedig minden 10. ember már a krónikus alvászavar stádiumában él. Hogy miért nem szűkítettünk le az álmatlanságban szenvedők csoportját? Mert ugyanúgy szenvedhet ettől a kórtól egy kisgyermek, mint egy felnőtt.

 

Az egyik fontos tényezője az álmatlanság kórjában szenvedők rohamos emelkedése, hogy az elmúlt száz évben, a megváltozott, iparosult, immár globális szemléletű világunkban a levegő, a víz, a talaj egyre szennyezettebbé vált. Napról napra annyi idegen hatóanyagú kémiai vegyület bombázza a természetes élővilágot, hogy a környezet ökológiai rendfenntartó képessége egy idő múlva már nem bír el a szennyezettséggel. Éppen ezért az elalvás is nehezebben megy. Nyithatunk ablakot, ihatjuk a vizet, ha az szennyezett, és az idő folyamán egyre inkább lerakódik szervezetünkben, az így bekövetkező testi károsodás, már az álmatlanság végkövetkezménye lehet.

 

És láthatod: már a fiatal szervezetre is rátelepedhet a mai szennyezett világ káros hatású végtermékei. Nem csak a felnőttekre. A gyermekekre is.

 

Második fontos tényezőként ehhez jön még a felgyorsult, rendszertelen, bizonytalanságban bővelkedő életmód megélése. A nap vége felé általában nehezen tudunk végezni napi teendőinkkel, és legtöbbször valószínűleg Te is észrevetted már, hogy nehezen tudsz pontot tenni egy-egy napod elvégzett vagy éppen be nem végzett dolgaira. Ilyenkor tele vagy gondolattal, tépelődsz, így egy újabb ok, hogy még nehezebben alszol el.

 

Gyógymódokat találunk, melyekkel az álmatlanság orvosolható. Drogériákban, patikákban és gyógynövényboltokban vény nélkül kaphatók már egyes altatószerek vagy teák is. A természetes aromájú teák lehetnek hasznosak, ám a kémiai vegyületű altató pirula a legtöbb esetben rombolja a szervezetet, általában nem is hat, vagy ha igen, akkor hamar hozzá tud szokni a szervezet és megint kezdhetsz újabb orvos után néz ki, aki megint majd csak egy újabb gyógyszert javasol.

 

Mi inkább a természetes gyógymódban hiszünk. Kezdve a teától a megfelelő napi mozgáskultúrán át, a számodra leginkább megfelelő életvitel elsajátításáig. Ugyanis a legtöbb esetben ez utóbbi adja a probléma megoldását.

 

A megoldás létezik, és ha változtathatsz, amely által jól fogsz elaludni esténként. Meglásd: sokkal jobban fogsz teljesíteni majd munkahelyeden és a magánéleti kapcsolataidban is jobban meg fogod tudni állni helyedet. Meg fogod becsülni a nappal megélt aktív időszakod óráit. Teli leszel energiával, és egyszerűen azt fogod érezni: igen, boldog vagyok.

 

Sokan ezer oldalakat képesek írni a siker mibenlétéről. Pedig a nagyon sikeres emberek általában észre sem veszik, hogy milyen jól megy nekik, hiszen mindig éppen aktuális boldogságukra, kiegyensúlyozottságukra, ezek megtartására figyelnek. Sikerük pont ebből a kisugárzásukból fakad. Ezek az emberek vallják: a helyes életmód a jó alvásban keresendő. Ha éppen most nem alszol jól, akkor is megtalálhatod a módját, hogy minden éjjel gyorsan aludj el, reggelente pedig kirobbanó formában kelj fel. A megoldás adott. Ennek megismerése érdekében KATTINTS IDE.

süti beállítások módosítása