Az álmatlanság alternatív kezelése

 

Nem túlzunk, ha azt mondjuk: krónikus álmatlanságban a lakosság közel fele szenved.

Vizsgáljuk meg közelebbről ezt a számadatot. Ez azt jelenti, hogy minden második ember nehezen alszik el, egészen a csecsemőtől az aggastyánig.

Ám, hiába érint minden második embert ez a népbetegség, ha sokan nincsenek tisztában, mivel állnak is szemben.

Csak gyötrődnek és gyötrődnek unos-untalan, mégsem tesznek ellene semmit.

Talán azért nem, mert nincsenek tisztában, hogyan kezdjék el a problémát kezelni, de az is lehet, hogy egyszerűen felelőtlenségből hagyják, hogy minden egyes napjuk ugyanolyan fáradtan és szürkén teljen el.

Mi nem tartozunk azon kategóriába, akinek mindig minden úgy jó, ahogyan van. Mi változtatni akarunk azon, ami rossz.

Márpedig ha már eleve aludni sem tudunk jól, akkor egész biológiai ciklusunkat felbontjuk, és nem jó irányba.

Az álmatlanság kifejezése az alvásprobléma fogalomkörébe tartozik. Ez egy tudományos megállapítás a betegségről.

Az orvos általában a problémát a mellékhatástól nem mentes altató felírásával szavatolja, ami ha hatással is bír az emberi szervezetre, nagy valószínűséggel csak ideig-óráig tart. És még ugye káros is.

Az alapvető tendencia, hogy napjainkban egyre többen a természetes gyógymódokat részesítik előnyben.

És nem feltétlen a jótékony teákat -a kamillát vagy a citromfüvet-, hanem sokkal inkább már a mozgásba és a test masszírozásába vetik a páciensek hitüket.

Így gomba módra bukkannak fel a masszőrök, akik ugyan kecsegtető ajánlatokat tesznek fel, viszont csak egy hosszabb idő után mondják el, hogy bizony ezt a folyamatot kúraszerűen kell alkalmazni.

Természetesen egy alkalomnak is elég borsos ára van, nemhogy eleinte hetente háromszor, sőt négyszer is ki tudjuk fizetni ezeket az összegeket.

Ilyenkor az ember magába száll, mert még ha lenne is pénze, meg ideje a masszíroztatásra -mert valóban tény, hogy ez a módszer képes kiűzni a stresszt a szervezetből, ezáltal valóban könnyebb az elalvás- valahogy érzi, hogy először mindig a probléma kiváltó okát kell megragadni.

Az inszomnia, azaz álmatlanság kiváltó oka pedig kétségtelen a helytelen életmód.

Nem csak a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény, ellustult mindennap megélése, hanem az egész életvitel, amit az ember nap mint nap megél.

Az egyértelmű, hogy nem lehet az ember élete teljesen stresszmentes.

Főleg, mert a stressznek van jótékony hatása is.

Gondoljunk csak arra, hogy maga a stressz pumpálja a szervezetünket, és doppingja révén jótékony hatású hormont szabadít fel szervezetünkben, ami viszont csak bizonyos mértékig jótékony hatású.

A vizsga vagy szereplés előtte lámpalázt például pozitívnak mondják, mert növelheti a teljesítményt, de mint tudjuk: az is csak bizonyos fokig.

A probléma tehát Benned, vagyis az általad megélt életvitelben leledzik.

Bizony változtatnod kell, hogy biológiai működésedet céljaid, munkahelyed irányába tereld.

Ha naponta nyolc órát dolgozol reggeltől délutánig, akkor nem kerülheted el, hogy legalább 23 óráig minden éjjel el ne aludjál.

Módszerek vannak, amelyekkel segítheted a gyorsabb elalvást, de ha az akarat nem működik benned, hiába traktálnak ilyen-olyan módszerekkel, valószínűleg önmagadba vetett hited nélkül nem fogsz elérni semmiféle változást.

Ha számodra fontos a pihentető alvás, és az, hogy reggel ne egy kávéval kelljen indítanod a napod, akkor megvan a módszer arra, hogy ismét fitté, és energikussá tedd magadat.

A megfelelő szokásokat, Te magad alakítod ki az életedben, és mindent megtudhatsz ahhoz, hogy ez nyugodt és pihentető alvást hozzon létre számodra.

Olyan fitt formába kerülhetsz, amiben talán már gyerekkorod óta nem voltál.
 

Te is kiléphetsz az álmatlanság börtönéből, csak KATTINTS IDE

 

 

Címkék: alvás alvászavar álmatlanság nehéz ellen altatók

süti beállítások módosítása